Menu

Magnus er her, der og alle vegne

image
Af Niels-Chr. Jönsson, formand HOG Fodbold
02. april 2024 kl. 19:01
HOG Fodbolds uden sammenligning mest aktive frivillige, Magnus Nielsen, fylder 75 år på fredag.

Der findes næppe den HOG-frivillige, der ikke på et eller andet tidspunkt har været i kontakt med Magnus Nielsen – og det er der en god grund til.

Magnus Nielsen er nemlig her, der og alle vegne, og det er simpelthen svært at forestille sig, hvordan fodboldafdelingen skulle hænge sammen uden ham.

Og selvom Magnus har ytret et ønske om at trappe lidt ned, og Jytte derhjemme ind imellem synes, han bruger lidt for meget tid på HOG, så er der heldigvis ikke fare for, at Magnus slipper fodbolden og HOG foreløbig.

- Det er jo min store hobby, og det ved Jytte også godt, så I slipper ikke for mig, siger Magnus efterfulgt af det grin, der også er så karakteristisk for ham.

Ikke at den tidligere politimand ikke også har en mere ”skarp” side. Han siger, hvad han mener, og man er aldrig i tvivl, hvis Magnus ikke er enig i, hvad man gør eller siger.

Og hvis han bliver lidt for frustreret over dette eller hint, så kommer han gerne uanmeldt forbi til en snak og en pilsner. Så får vi tingene talt igennem, får vendt og drejet det hele, og så er vi igen klar til en tørn for den fodboldklub, vi – og ikke mindst Magnus – holder så meget af.

Glæden ved at glæde andre

Men, hvad er det egentlig, der får Magnus til at bruge så mange timer og så meget krudt på HOG Fodbold?

- Det er det der med at gøre noget, der er til glæde for andre. Jeg kan jo se, hvor mange børn, unge, seniorer og old boys, der får så meget ud af, at vi har en klub, der har nogle gode rammer. Det er da en fornøjelse at være med til at skabe dem, siger Magnus.

- Og så har vi det altså ret sjovt i det der sjak af lidt ældre frivillige, siger Magnus, der nu ikke nøjes med at være en del af det sjak.

Magnus Nielsen er mangeårigt medlem af fodboldudvalget, hvor han gennem 23 år var formand, han er en meget aktiv sponsormand for hele klubben, han snupper altid en tørn ved Hinnerup Cup, han er aktiv i DBU-sammenhæng – og i en hel masse andre sammenhænge.

Selvom mange tror det, er Magnus ikke indfødt Hinnerup’er. Han er født op opvokset i små men trygge og kærlige kår I Grønbjerg mellem Holstebro og Skjern, og allerede efter 7. klasse kom han ud og arbejde på en gård i nærliggende Ørnhøj.

Den unge Magnus Nielsen ville nu noget mere, så han tog både 8. oh 9. klasse på efterskole om vinteren, og senere kom han i lære som kommis i Ørnhøj.

Langt liv som politimand

Det var nu, da han var inde som soldat i Odense i 1970, hans fremtidige bane blev lagt, da han mødte en premierløjtnant, der fik ham interessere i politiet.

- Det førte til, at jeg startede på politiskolen i København i 1971, og efter et stykke tid kom den søde pige, jeg havde mødt ved et bondebal i Holstebro også derover, siger Magnus med henvisning til den Jytte han stadig er gift med og har fået tre børn med.

Magnus fik i 1975 job hos politiet i Aarhus, og det var i den forbindelse, parret slog sig ned på Møllevangen i Hinnerup, hvor de stadig bor.

- Og det varede ikke længe, før jeg blev fodboldtræner i HOG, og klubben har så været en fast del af mit liv lige siden. Det har jeg haft utrolig meget glæde af, og det har jeg heldigvis stadig, siger Magnus Nielsen, der fejrer fødselsdagen sammen med familien i et sommerhus ved Vestkysten.

Han er således ikke hjemme på selve fødselsdagen, men husk lige at sige tillykke, næste gang I ser ham. Han fortjener et stort hip, hip hurra – og et stort tillykke med fødselsdagen!

Luk